24 Şubat 2014 Pazartesi

25 Günde Net Yükselişi

YGS'de istediğimiz puanı elde etmek için yükselişe geçme zamanı :)
İlgili yazıyı, son bir ayda yapılması gerekenler, 2 gün içinde yayınlayacağım. Takipte kal!

19 Şubat 2014 Çarşamba

Üniversite Hayatı - GİRİŞ

üniversite
"mutlaka her insanın yaşaması gereken , heyecanlarla , şaşkınlıklarla , sorumsuzluklarla , rahatlıkla , ortamlarla , bazen üzüntülerle dolu zaman dilimi. üniversite başlar ve çoğu insan için herşey çok başka bir hal alır. hiç bitmemesi istenir." - ekşi

Üniversite hayatı liseyi bitirene kadar herkesi heyecanlandırır, öyle ki hayalini kurmayan öğrenci sayısı, gözlemlediğim kadarıyla hemen hemen hiç yoktur. Kim bu kadar güzel bir hayatı geri çevirebilir ki?

SEN Yaşarsın
Sınava hazırlanırken ailen, arkadaşların ve hocaların ders çalışman konusunda seni motive etmeye çalışır. Bazen düşünürsün acaba onlar senin kazanmanı 'sen'den çok mu istiyor diye, aslında işin doğrusu sınava sen hazırlanıyorsun; O konuları sen bitiriyorsun, o denemeleri sen çözüyorsun ve üniversiteye girmeni sağlayacak, adı lazım değil, o sınavlara bizzat 'SEN' giriyorsun. E, adil bir şekilde düşünecek olursak bu çabaların ödülünü de SEN alacaksın, üniversiteyi SEN yaşayacaksın!

Elbette çevrendeki herkes seninle ve senin adına sevinecek ama olayın baş kahramanı sensin. Bugün çalıştığın bütün dersler senin kişiliğini, kültürünü geliştiriyor. Yeterli düzeye ulaştığında da bunu ÖSYM'ye kanıtlamış olacaksın. Olay, bu kadar basit.

Yazının devamı yakında.. :)

6 Şubat 2014 Perşembe

Devamsızlıkları Kullanma Hakkında

gün sayma tebeşir
Bugünkü 'kısaca' bir yazı olacak. Gerçi yazıların çoğunluğu bu uzunlukta. Fazla uzun yazıp seni sıkmak istemiyorum. Bir girip beş dakikada fikir edinsen sana da bana da yeter :]

Devamsızlığını Kullanabileceğin İyi zamanlar:
  • Sınavlardan 1 hafta öncesine yetecek kadar devamsızlığın varsa şimdi sakla, o günlerde devamsızlık hakkını mumla arayacaksın :)
  • Devamsızlık hakkını 3 eşit parçaya böl, üç sınava girdiğini varsayıyorum, ve üç sınav öncesine de eşit olarak dağıt. Diyelim ki 20 günlük hakkın var, yanlış olan hepsini ilk sınavdan önce harcamaktır, böyle yapma.

Ekstra Devamsızlıkları Kullanım Önerileri☺:
  • Sınavdan sonraki 1 ya da 2 gün okula / dershaneye gitmesen iyi olur. Sınavın iyi geçse de sınavdan sonra arkadaşlarını bir umutsuzluk sarar çünkü ösymnin soru tipi denemedekilere benzemez. Bu yüzden gittiğinde bir moral bozukluğu yaşabilirsin, ben iki sene de sınav sonraları dershaneye ya da okula gitmedim.
  • Eğer fazlaca hakkın varsa, çoğunluğun yoktur ama aranızda devamsızlık hakkı çok olan da vardır, sınavların 1 hafta öncesinden de geriye yaymaya çalış. Mümkünse sınavlardan önceki 2 hafta okula gitme.

 Heyet raporunda şu anki durumu bilmiyorum fakat geçen seneden sonra zorlaştığını duydum. Bazı doktorlara ceza kesilmiş. Şunu da söyleyeyim, ilk sene heyet raporu almıştım. Hatta bütün arkadaş çevremden bunu alabilen tek kişi bendim, herhangi bir tanıdığım yoktu tek avantajım ilk önce benim başvurmuş olmamdı. Diğerleri bu yüzden alamamıştı. Ama ne oldu? O 45 günün matematiksel değeri -45 çıktı. Normalde çalıştığımdan bile az çalıştım.

Bu yüzden demem odur ki devamsızlıklarını eşit olarak paylaştır, bunu dememdeki bir diğer neden de her sınava eşit derecede önem verdiğini hissetmendir. İyi çalışmalar :)


Yazıyı yazarken arada ÖSYM'nin soru tipi denemedekilere benzemez dedim. Deneme sınavlarının zorluk seçimi ile ilgili yazıyı buradan duyuracağım :)